SapientNitro by Space Matrix - INDESIGNLIVE SINGAPORE | Daily Connection to Architecture and DesignINDESIGNLIVE SINGAPORE | Daily Connection to Architecture and Design

Follow our Titles!

SUBSCRIBE

SapientNitro by Space Matrix

Nature, technology and collaboration define SapientNitro’s office in Singapore’s Central Business District.

_hero_Z_v1


BY jesse

17 May, 2012


Last year, we showed how AgFacadesign transformed the stark atrium at 158 Cecil Street into a towering vertical garden. Now we peer into the office of one of the building’s tenants.

SapientNitro, an integrated marketing, commerce and technology services firm, wanted their new workspace to foster communication and collaboration. It had to inspire creativity – an essential driver of the business – and exude a strong Sapient identity.

Space Matrix

Space Matrix has designed the office to allow all staff easy access to the abundance of natural light that floods the space. The team has turned the outdoor terraces – located on both sides of the office – into relaxation areas for employees, complete with a bar and Zen garden. Glass panels on the floor of the terrace look down onto the street.

Space MAtrix

Space MAtrix

Space MAtrix

A collaboration hub has been positioned in the middle of the office. Serving as the company’s nerve centre, it contains a VC room, a design centre, meeting rooms, phone booths and a utility area.

Space Matrix

The walls of the design centre are composed of operable acoustic glass walls, enabling the space to switch from individual rooms to a larger room, or a town hall space at any time.

Space MAtrix

Collaborative workspaces are also scattered throughout the office to inspire informal discussions, aided by writable walls that allow staff to meet and put forth their ideas anywhere they choose. Insertions of energetic colours and funky graphics cue in the company’s branding and identity.

Space Matrix

Space Matrix

With technology forming an integral part of SapientNitro’s DNA, a great amount of attention was given to technological implementations within the office.

Space MAtrix

Space MAtrix

The AV systems have sleek controls and are very functional and intuitive. The meeting rooms feature professional grade LED backlit displays, and the projection wall has been painted to look like a movie theatre screen. Overall, Space Matrix has worked to ensure that the AV solutions are well-integrated with the design of the office space.

Space Matrix
spacematrix.com


Follow Cubes_Indesignlivesg on Instagram