Dianping, China - INDESIGNLIVE SINGAPORE | Daily Connection to Architecture and DesignINDESIGNLIVE SINGAPORE | Daily Connection to Architecture and Design

Follow our Titles!

SUBSCRIBE

Dianping, China

DB&B turns an old warehouse into a vibrant and people-centred office for China’s leading Internet Content Provider.

3


BY jesse

15 March, 2012


With a fast expanding head count, Dianping made the decision in 2010 to move the company’s Shanghai office from North Road to an 8,000 sqm site at E-Manor.

DB&B

The company was looking for a fun and social workspace that focussed on human needs and development – an environment where creativity could flourish.

DB&B

DB&B

DB&B was enlisted for the project and decided to bring the cement-grey tones of the old warehouse building into the interior. They also demolished the existing columns to create a modern loft-style work environment flushed with natural light. Energetic colours were added to complement Dianping’s vivid orange branding.

DB&B

The team designed a variety of different zones from small breakout areas to larger spaces for seminars and town hall meetings. They also planned a matrix of traffic and communication paths linking the exterior of the building seamlessly to different sections of the office interiors.

DB&B

And with the welcome lounge, conference centre, training centre and gallery connected in an open-plan layout, Dianping is now also able to host large and diverse groups of people. In addition, the versatile spaces cater for Dianping’s future expansion needs.

DB&B
dbb.com


Follow Cubes_Indesignlivesg on Instagram



BY jesse

15 March, 2012


With a fast expanding head count, Dianping made the decision in 2010 to move the company’s Shanghai office from North Road to an 8,000 sqm site at E-Manor.

DB&B

The company was looking for a fun and social workspace that focussed on human needs and development – an environment where creativity could flourish.

DB&B

DB&B

DB&B was enlisted for the project and decided to bring the cement-grey tones of the old warehouse building into the interior. They also demolished the existing columns to create a modern loft-style work environment flushed with natural light. Energetic colours were added to complement Dianping’s vivid orange branding.

DB&B

The team designed a variety of different zones from small breakout areas to larger spaces for seminars and town hall meetings. They also planned a matrix of traffic and communication paths linking the exterior of the building seamlessly to different sections of the office interiors.

DB&B

And with the welcome lounge, conference centre, training centre and gallery connected in an open-plan layout, Dianping is now also able to host large and diverse groups of people. In addition, the versatile spaces cater for Dianping’s future expansion needs.

DB&B
dbb.com